Gruizenstraat 3   |   6131 EH Sittard   |   info of reserveren
kerk
Ad Mosam (Venetië, een andere wereld)

Ad Mosam (Venetië, een andere wereld)

zaterdag 12 september

AD MOSAM in kleine bezetting o.l.v. Bernard Woltèche


Venetië was, is en blijft een fascinerende stad. De stad voelt exotisch en zinderend en bij ieder bezoek waant u zich in een andere wereld, een ‘Mundus Alter’, zoals Petrarca, Venetië al in de veertiende eeuw beschreef. Ligt het bijzondere gevoel bij deze stad aan haar geografische situatie, haar geschiedenis, haar politieke en sociale zeden, haar economische voorspoed of is het toch iets anders?

We zullen het nooit met zekerheid weten. Wat we wel weten is dat al deze bijzondere eigenschappen en vooral het grote vrijheidsgevoel dat heerst in Venetië grote kunstenaars aantrok. Toonaangevende componisten zoals Monteverdi, Vivaldi, Händel en geniale kunstenaars als Tintoretto, Titiano, Giorgione, Veronese vonden er hun inspiratie.
Tijdens het concert ‘Venetië, een andere wereld’ leidt AD MOSAM u door 100 jaar inspirerende Venetiaanse vrijheid: van Monteverdi tot Händel.

AD MOSAM, in kleine bezetting:
Amélie Renglet, sopraan
Albane Carrère, mezzo-sopraan
Marrie Mooij en Shiho Ono, viool
Raphaël Collignon, continuo
Bernard Woltèche, cello en muzikale leiding

Zaterdag 12 september 2015 | 20:00 uur | Gruizenkerkje, Gruizenstraat 3, Sittard
Tickets : € 15,- | Reserveren via info@admosam.nl of te koop vanaf drie kwartier voor aanvang van het concert aan de deur van het Gruizenkerkje.


Terug naar het archief

Binnenkort